Så här blåser du upp en folieballong med en ballongpump och vanlig luft

Följ vår enkla guide för att skapa magiska stunder med folieballonger. Upplev glädjen – starta din fest med stil och lekfullhet!

Många frågar sig hur man egentligen blåser upp en folieballong. Vi skall här försöka förklara, med enkla steg-för-steg instruktioner.

Folieballonger kan normalt blåsas upp antingen med vanlig luft eller med helium, kolla dock upp hur det är med just din ballong.

Att blåsa upp en stor folieballong med vanlig luft genom ett sugrör går men det tar lite tid och kräver starka lungor.

För att blåsa upp en folieballong behöver du antingen en ballongpump (handpump, elektrisk pump eller heliumgastub) men ett vanligt sugrör och starka lungor fungerar också.

Låt oss göra det steg för steg:

  1. På din ballong finns en liten ventil eller öppning (ventilen sitter ett par centimeter in i öppningen) i ballongens "svans". Skjut denna öppning på munstycket på heliumtanken eller ballongpumpen tills du har en tät passform.
  2. Håll ballongens hals ordentligt runt munstycket med en hand och släpp in helium i din ballong. Använder du ett sugrör så för du istället in sugröret i ventilen (det skall in ganska långt) och börjar att blåsa.

  3. När din ballong är uppblåst tar du bort munstycket eller sugröret och klämmer till ventilen försiktigt så att den håller tätt, ballongen är självförslutande. 

Instruktioner folieballong

Grattis du har blåst upp din folieballong!

Folieballonger uppblåsta med helium flyger normalt upp till ett par veckor och dom behöver ingen Hi-Float på grund av att dom är helt täta.

Ballonger som fylls med vanlig luft har en begränsad hållbarhetstid. Hur länge de kan hålla sig uppblåsta beror på olika faktorer såsom kvaliteten på ballongen och omgivande temperaturförhållanden. Normalt sett kan ballonger hålla sig uppblåsta i flera dagar, men det är vanligt att de gradvis tappar luft och blir mindre spända över tid. Vissa ballonger är tillverkade av mer robusta material och kan ha längre hållbarhetstid medan andra av lägre kvalitet kan tappa luft snabbare. Det är också viktigt att förvara ballonger på en sval och torr plats för att öka deras hållbarhet. För de som vill att ballonger ska hålla sig fyllda under en längre tid finns möjligheten att fylla dem med helium istället för vanlig luft. Helium håller ballongerna uppe på ett längre och mer pålitligt sätt, vanligtvis i flera veckor. Oavsett Sammanfattningsvis beror hållbarheten för ballonger med luft på olika faktorer och kan variera från några dagar till flera veckor, beroende på kvalitet och omgivande förutsättningar.