Studentdekorationer till studenten studentprylar 2021

Student
dekorationer

Att ordna en student eller examensfest för en älskad son eller dotter kan lätt bli överväldigande. Det är svårt att hitta rätt dekorationer till rätt pris utan att göra avkall på kvaliteten.

Här på Sassier.se har vi allt du behöver för det perfekta studentfirandet — från ballonger och streamers till banderoller och konfetti. Med våra högkvalitativa dekorationer kan du få ditt hem att se fantastiskt ut denna speciella dag.
Studenten, som man längtar till den! Skolan är äntligen slut, examen fixad man kanske kan säga att man blivit åtminstone lite vuxen?

Vänta nu! Innan dess skall vi ju självklart ha skolavslutning och en stor studentfest med mycket studentdekorationer och inte minst utspring med tillhörande skrik från studentflaket.
Ta del av våra små tips för en lyckad, rolig och minnesvärd student.

Studenten - den efterlängtade dagen!

Äntligen är skolan avklarad och examen i hamn. Känslan av att kliva in i vuxenvärlden närmar sig. Men vänta! Först ska vi fira med stil - skolavslutning och en minnesvärd studentfest väntar med allt från studentdekorationer till det episka utspringet. Ta del av våra tips för en oförglömlig studenttid!

Inbjudningskort och planering.

Inbjudningar och förberedelser för studenten tar tid, men det är värt det! Beställ studentmössan i god tid - det brukar göras tidigt på året. Skicka ut inbjudningskort i april så att gästerna kan planera. Glöm inte att inkludera plats, tid, vägbeskrivning och en bild på studenten! Det här är en dag ingen vill missa!

Den viktiga Studentskylten. 

Den betydelsefulla Studentskylten är en symbol för glädje och minnen. Den ska vara rolig och väcka kära barndomsminnen till liv. Dess viktigaste roll är att guida den nyblivna studenten genom den livliga skolgården. Designa den med studentens namn, klass och en lekfull barndomsbild. Beställ från pålitliga butiker eller online, men kom ihåg att vara ute i god tid!

Skall man hyra eller köpa kläder till studentbalen?

Är det bättre att hyra eller köpa kläder till studentbalen? Studentbalen är en viktig del av studenttiden och kräver oftast formella kläder. Att köpa balkläder kan vara dyrt och kanske inte används igen. Därför är det smart att hyra balkläder istället. För killar är det vanligt med frack eller smoking, medan tjejer väljer en lång balklänning. Att matcha kläderna som ett par är en trevlig touch, som att ha en näsduk i samma färg som partnerns klänning.

Vilka kläder passar på studenten?

Det är viktigt att känna sig bekväm i sina kläder under den långa studentdagen. Se till att kläderna sitter bra och är bekväma. Börja leta efter kläder i god tid eftersom de populära modellerna snabbt tar slut.

När det kommer till skor, leta efter ett par som matchar kläderna och framförallt är sköna. Undvik splitternya skor för att undvika skoskav och för att njuta av dagen utan smärta.

För killar är en mörk eller svart kostym vanligt, men andra stiliga alternativ fungerar också. Lägg till en rolig detalj som en knasig fluga eller slips för extra personlighet.

Tjejer brukar välja ljusa klänningar, ofta i vitt för en somrig känsla. Kom dock ihåg att komfort är viktigt när du väljer kläder för studenten.

Vad gäller för studentmössan?

Studentmössan är den symbolen som markerar studentdagen.

Det finns många onlinebutiker där du kan skapa din egen unika studentmössa.

Du kan välja olika detaljer som skärm, krokad, överdrag, foder och band. Att ha broderat namn, klass och skola är vanligt. Det finns också klassiska studentmössor att välja mellan, som den välkända Uppsalamössan med blågult foder.

Vad är ett studentflak?

Studentflak är fordon som traktorer med släp, lastbilar, bilar och motorcyklar, som används under studentdagarna. Dessa fordon är ofta dekorerade med björkris, ballonger och lakan som bär klassens namn och roliga slogans. Musik pumpas ut högt och "FÖR VI HAR TAGIT STUDEEEEEENTEN..." är en klassiker. Studentflaken är kända för fest och gemenskap, med massor av skratt och delande av olika drycker. Det är viktigt att säkerheten kommer först när man ordnar studentflak, oavsett om det görs genom företag eller av klassen själva.

Vad ska man ge i studentpresent?

Studentpresenten är en viktig del av studentmottagningen. Det är ett tillfälle att visa att den nyblivna studenten nu tar steget in i vuxenlivet, redo att utforska världen genom arbete, studier, resor eller annat äventyr.

Ge något minnesvärt eller praktiskt som verkligen uppskattas. Det ska symbolisera din stolthet och beundran för deras hårda arbete och framgång. Vanliga gåvor inkluderar smycken, pengar, presentkort, körkortsbidrag, resor, värdepapper eller en elegant klocka. Glöm inte blommor och ett personligt lyckönskningskort för att göra stunden ännu mer speciell.

Hur fungerar en studentmottagning?

Efter allt från utspringet till festen med vänner är det dags för studentmottagningen. En speciell stund där familj och vänner samlas för att fira den nyblivna studenten. Det är en intim tillställning som ofta hålls hemma, där man kan dela glädjen med nära och kära.

En mingelbuffé, kanske en fantastisk tårta och givetvis vackra studentdekorationer är vanliga inslag. Maten kan antingen beställas från catering eller tillagas hemma med lätta och läckra rätter som tar minimal tid att förbereda. Det handlar om att skapa minnen och dela glädjen med dem som betyder mest.

Vad serverar man bäst på festen?

En buffé med plockmat är perfekt - gästerna kan ta vad de vill och njuta av samtal och skratt. Använd riktigt porslin för en touch av elegans, men miljövänliga engångsalternativ är också utmärkta.

Glöm inte att ha olika glas för bubbel, vin och drycker.

Se till att inkludera veganska/vegetariska alternativ och kolla allergier i förväg. Tårtan är ett måste, gärna formad som en studentmössa. Och studentdekorationer i gult och blått ger rätt feststämning. Om möjligt, lägg till björkris för extra charm!

Ska vi hålla till utomhus?

Absolut! Det är ofta uppskattat och skapar en avslappnad atmosfär som gör det lättare att mingla och röra sig fritt. Men se till att ha skydd redo ifall regnet överraskar. Ett partytält är både prisvärt och praktiskt, både att hyra och köpa.

Grattis till Studenten!