Studentdekorationer till studenten studentprylar 2021

Student
dekorationer

Att ordna en student eller examensfest för en älskad son eller dotter kan lätt bli överväldigande. Det är svårt att hitta rätt dekorationer till rätt pris utan att göra avkall på kvaliteten.

Här på Sassier.se har vi allt du behöver för det perfekta studentfirandet — från ballonger och streamers till banderoller och konfetti. Med våra högkvalitativa dekorationer kan du få ditt hem att se fantastiskt ut denna speciella dag.
Studenten, som man längtar till den! Skolan är äntligen slut, examen fixad man kanske kan säga att man blivit åtminstone lite vuxen?

Vänta nu! Innan dess skall vi ju självklart ha skolavslutning och en stor studentfest med mycket studentdekorationer och inte minst utspring med tillhörande skrik från studentflaket.

Ta del av våra små tips för en lyckad, rolig och minnesvärd student.

Inbjudningskort och planering

Det är en hel del att fixa till studenten och det tar mycket tid. Det kan vara bra att beställa studentmössan tidigt, oftast gör man det redan i början av året. När studenten närmar sig kan det vara dags att skicka ut inbjudningskort, gör gärna det i god tid. Kanske redan i april, så att gästerna kan planera. Det här är ju en dag som ingen vill missa!

Glöm inte att skriva plats, tid och kanske en liten vägbeskrivning, var man kan parkera ev. bil o.s.v. och självklart en bild på studenten, såklart.

Den viktiga Studentskylten. 

Här ställs det en del krav på den som beställer skylten, den förväntas ju inte bara vara rolig den skall också väcka härliga minnen från uppväxten till liv. En annan mycket viktig funktion som skylten har är ju att den nyblivna studenten skall kunna hitta sina nära och kära på den kaotiska skolgården.

Hur skall den då se ut? Studentens namn och klassens beteckning skall alltid finnas med samt en glad och eller komisk barndomsbild är mycket vanligt. Det finns bra butiker som hjälper till med plakat, eller beställ på nätet. Tänk på att vara ute i god tid.

Skall man hyra eller köpa kläder till studentbalen?

I regel så anordnas det en studentbal i anslutning till studenten det är oftast en högtidlig tillställning. Balkläder är dyra att köpa och något man kanske inte kommer att använda så ofta. Därför kan det vara en bra idé att hyra balkläder. För killarna är det oftast frack eller smoking som gäller medan tjejerna har en lång balklänning. Skall man gå som par brukar man matcha kläderna. T.ex. genom att killen har en näsduk i matchande färg som flickans klänning.

Vilka kläder passar på studenten?

Det viktigaste är som alltid att man är bekväm i de kläder man använder på studentdagen, dagen är riktigt lång och du kommer att ha på dig kläderna under många timmar. Så se till att dom sitter rätt och är bekväma. Kolla efter kläder i god tid, tänk på att de populära kläderna oftast tar slut i butikerna.

Skor. Försök att hitta skor som matchar kläderna bra, men viktigast är så klart att de är bekväma. Splitter nya skor är inte att rekommendera eftersom man då lättare får skoskav, får man det så blir dagen lång och smärtsam.

Killarna har oftast kostym som är mörk eller svart, men andra snygga kläder funkar också. Krydda gärna med någon kul detalj kanske en knasig fluga eller slips.

Tjejerna har oftast på sig en ljus klänning, klassiskt är en vit somrig klänning. Men tänk på att vara bekväm i kläderna.

Studentmössa vad gäller här?

Studentmössan är det som signalerar att det är just studenten som är tagen. 

Det finns många webbshoppar som gör det möjligt att designa sin egen studentmössa.

Man kan där välja olika detaljer som skärm, krokad, överdrag, foder och band. mycket vanligt är att ha ett broderat namn, klass och kanske skola runt mössan. Det finns också klassiska studentmössor att välja bland. Den vanligaste studentmössan är Uppsalamössan med blågult foder.

Studentflak vad är det?

Traktorer med släp, lastbilar, bilar och motorcyklar eller så kallade studentflak är något som körs i de flesta städer under studentdagarna. Smyckade med björkris, ballonger och lakan med klassens namn roliga, bisarra texter och slogans hör också till. Musik på högsta volym och FÖR VI HAR TAGIT STUDEEEEEENTEN... har blivit smått klassiskt. Drickande av olika drycker hör också studentflak till. Det finns företag som kan ordna lastbilsflak, oftast ordnar varje klass detta själva. Mycket viktigt är att i första hand tänka på säkerheten.

Studentpresent hur gör man med det?

Studentpresent hör till på studentmottagningen. Det är ett sätt att markera att personen som tagit studenten nu är vuxen och skall ta klivet ut i livet och kanske skaffa ett jobb, ta ett sabbatsår, plugga vidare eller ut och resa jorden runt.

Ge gärna något minnesvärt eller något du vet att studenten verkligen behöver. Det skall gärna vara något som gör att personen förstår att du är stolt och imponerad över allt kämpande och slit för att ta studenten. Vanliga presenter kan vara smycken, pengar, presentkort, bidrag till körkort, resa, värdepapper eller kanske en klocka. Blommor och lyckönskningskort hör också till

Studentmottagningen hur går den till?

Efter utspringet, lastbilsflaket och festen med kompisarna har man oftast en mottagning för studenten. Den har man var för sig och man brukar ha den i hemmet, så att släkt och vänner får en chans att hylla den nybakade studenten. Mingelbuffé kanske tårta tal och givetvis en snygg studentdekoration är vanligt. Man kan beställa catering eller så ordnar man maten själv och då är det självklart att man har rätter som är lätta att förbereda.

Men vad ska man bjuda på?

Buffé, plockmat där gästerna själva kan ta för sig brukar funka bäst. Det är enkelt och inbjuder till att gästerna pratar med varandra och har trevligt. Riktigt porslin är ju alltid bra och miljövänligt. Men det finns bra miljövänliga engångsalternativ också.

Glöm inte att det behövs olika glas för bubbel, vin, och vatten eller läsk.

Tänk också på att ha veganska/vegetariska alternativ och kolla upp innan om någon har matallergi. Tårta är viktig, gärna i form av en studentmössa. Glöm inte studentdekorationer! Att dekorera i gult och blått är obligatoriskt och skapar den där rätta studentfest-feelingen. Har man möjlighet, så blir det extra fint med björkris också.

Kan man vara utomhus?

Absolut! Det brukar uppskattas, det blir oftast mer otvunget och lätt att rör sig och mingla. Tänk dock på att det måste finnas skydd ifall det börjar regna. Ett partytält går både att hyra och köpa för en rimlig peng.

Grattis till Studenten!