Flicka med konfettiballonger

Ballonger fyllda med konfetti är ett enkelt men effektivt sätt att få till en snygg och festlig dekoration

Konfettiballonger

Så här gör du för att lyckas!

Ballonger fyllda med konfetti är ett enkelt men effektivt sätt att få till en snygg och festlig dekoration till alla bröllop, babyshowers, födelsedagar, nyårsfester eller andra partyn och de kommer garanterat att uppskattas av dina gäster. Det är också en dekoration som är relativt billig och samtidigt lite kul att göra själv. Med dessa små enkla tips på hur du lyckas med konfettiballonger så kommer du att få ut det bästa av dina ballonger, vi ger också våra bästa tips om hur du får konfettin att fastna så att ballongerna blir så där extra festliga..

När du köper konfettiballonger av oss är dom redan fyllda och klara med konfetti men om man tycker det är kul, eller om man vill ha sin egen konfetti kan man köpa transparenta ballonger utan konfetti och fylla dom själv. Som konfetti kan man använda exempelvis silkespapper, tänk bara på att konfettin måste vara tunn och lätt för att kunna fästa inne i ballongen

Du behöver transparenta ballonger, det köper du här hos oss. Du behöver också en tratt (om du inte har någon tratt kan det funka men en strut av papper), konfetti och lite tålamod.

Gör så här: 

Trä ballongen på tratten (var försiktig så du inte skadar ballongen) och fyll på med konfetti, med en penna eller liknande kan man hjälpa konfettin ner i ballongen.

Tänk på att konfettin inte får vara för tung då kommer den inte att fästa på innerväggarna i ballongen, utan bara lägga sig på botten.

Men som sagt våra konfettiballonger är fyllda och klara att blåsas upp, då slipper man detta moment.

När du fyllt ballongen med konfetti är det dags att blåsa upp den. Det går alldeles utmärkt att blåsa upp med vanlig luft, faktum är att det inte är att rekommendera att blåsa upp med enbart helium eftersom konfettin inte fäster på ballongens väggar då.

Bäst är att använda en ballongpump för att fylla med vanlig luft. Blåser man upp ballongen med munnen så finns det risk att det blir kondens i ballongen som gör den lite grumlig, kondensen försvinner dock efter en stund. 

Konfettiballonger med helium har dessutom en kortare flygtid än vanliga ballonger då konfettin ger ballongen en extra vikt. Så om du ska använda helium blås upp konfettiballongerna så nära festen som möjligt.

Vill man ändå ha helium i konfettiballonger så kan man börja med att blåsa i lite luft innan man fyller på med helium så kommer konfettin att fästa på ballongens innervägg.

Vi rekommenderar inte att man använder hi-float till konfettiballonger risken är stor att det blir en enda stor klump av konfettin.

För att sprida konfettin så att de fastnar på ballongens väggar så blåser man upp den lite grann och gnider sedan ballongen mot t.ex. håret eller tröjan för att göra den statisk så att konfettin fastnar på insidan av ballongen Om du vill blåsa upp den med helium så följ processen ovan först och fyll sedan upp resten av ballongen med helium.

Lycka till med dina konfettiballonger!

Frågor och svar!

Bäst är att använda en ballongpump och vanlig luft eftersom man inte kan använda Hi-Float till konfettiballonger. Vill man ändå använda helium så måste man tänka på att blåsa upp dem i sista sekunden eftersom dom inte håller sig svävande mer än några timmar.

Du måste skapa statisk energi genom att gnugga ballongen på ex. ett klädesplagg, helst en halsduk eller ulltröja. Rulla runt ballongen för den ultimata konfettispridningen. Voilà

Absolut! Att dekorera med ballonger utan helium är både enkelt och prisvärt.

Med smarta knep och kreativitet kan du skapa fantastiska dekorationer för alla tillfällen. Använd ballongställningar, tejp, snören och andra accessoarer för att fästa ballongerna på väggar, tak och bord.

Du sparar pengar och bidrar till en mer hållbar festmiljö. Utforska olika färger, former och storlekar för att skapa en unik atmosfär som imponerar på dina gäster.

Glöm inte att ta del av vårt sortiment av ballonger och dekorationsartiklar för att lyfta din nästa fest till nya höjder!