Ballongbåge

Ballongbågar

Ballongbåge
Den ultimata festdekorationen.

En vacker ballongbåge är det perfekta sättet att få till en fantastisk dekoration till festen. 

Gör din egen ballongbåge - det är lättare än du tror!

En vacker ballongbåge är det perfekta sättet att få till en fantastisk dekoration till festen. Oavsett om det är en babyshower, möhippa, bröllop, födelsedag eller förlovningsfest är ballongbågar det ultimata för att skapa en vacker och imponerande festdekoration. En ballonggirlang kan hängas ovanför ett dessertbord, öppen spis (tänd inte spisen bara), entrén, dansgolv eller utanför för att imponera på dina gäster och skapa en häftig effekt.  

Ballonger har alltid varit en viktig dekoration på alla fester, men ballonggirlang-trenden har förvandlat ballongdekoration till en konstform som gör att du lätt kan skapa lyxiga och flärdfulla bakgrunder.   

Att sätta igång och göra en DIY-ballongbåge kan verka lite skrämmande men var inte rädd. Det är väldigt enkelt och kommer att bli en fantastisk samtalspunkt och fotobakgrund på din fest.   

Följ våra steg-för-steg-instruktioner, så blir det enkelt att göra din egen ballongbåge.  

Det du behöver för att skapa en vacker ballonggirlang:  

Girlangband för ballonger 

Ballonger 50-100 stycken (eller mer, beroende på hur stor och lång den skall vara) i olika färger och gärna olika storlekar.  

Ballongpump rekommenderas  

  1. Blås upp ballongerna med en ballongpump. Även om en ballongpump inte är nödvändig för att skapa en ballongbåge rekommenderas det eftersom det påskyndar processen och gör det mycket enklare. Blås upp och knyt alla ballonger och lägg dom åt sidan, försök att blåsa upp ballongerna i en rund form snarare än oval form. Har du inte olika storlekar kan du helt enkelt blåsa upp dom olika mycket för att på så sätt få olika storlekar, rulla upp ballongbandet. 
  2. Säkra din första ballong. Lämna cirka 30 cm ballongband fritt i början. Dra din första ballong genom hålet och säkra den. 
  3. Lägg till resten av ballongerna. Lägg till de andra genom varje hål, börja med dom stora ballongerna. Låt din kreativitet flöda och utforma bågen så som du vill ha den. Om det blir för tajt hoppar du helt enkelt över ett hål för att ge mer utrymme.
  4. Häng upp och klipp bandet till rätt storlek. När du har lagt till alla ballonger, häng upp girlangen. Klipp bort överflödigt ballongband. Fyll i eventuella mellanrum i ballongbågen med fler ballonger som du fäster med limduttar.